http://www.xmasclock.com/

25 augusti 2010

synd när man inte bryr sej!

Bilar som går i arv,smycken som år i arv,hus som går i arv...men som inte blir omhändertagna,det gör mej så arg,så förbaskat arg att se hur familjer som lovat hålla ett ställe i skick låter det förfalla framför deras "blinda" ögon,oftast p.g.a. "vi har inte pengar".
Vi har inte pengar betyder att man köper nya telefoner för några hundra euron,ny dammsugare för en stor del pengar eller varför inte en ny dator(?) men om huset behöver något är det absolut omöjligt,varför lägga ner hundra tals euron på något som inte är viktigt?
-Måste fråga mej själv om det är trevligare att bo under en bar himmel då huset har förfallit i sådant skick att det inte går att rädda mera,under bar himmel med sina barn?
kanske det är dom stora framtids-planerna för dessa familjer!

Att bo som jag i aktie lägenhet och betala 400euro/månad tycker jag är rena lyxen och mycket billigt,men observera att familjer som bor i egnahemshus ändast betalar fastighetsskatt EN GÅNG PER ÅR!!! och då grundar den sej på hur mycket man äger,alltså äger man en liten tomt betalar man runt 200€/år,en skit liten summa,men oftast finner många inte intresse i att betala den då dom vet att dom inte är egentliga ägare,hur går det sen när dom ärver stället,arv-skatten är också en summa...

synd bara att hus hamnar att falla p.g.a. såna personer som inte bryr sej om deras förfäders svett och tårar som lagts ut för att dom skulle kunna ge sina egendomar vidäre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar