http://www.xmasclock.com/

23 augusti 2011

Stöld

En flicka ringer hem till sin mamma med gråten i halsen:"mina skor har blivit stulna!medans jag var på timme!"
Flickans helt nya 70€ skor har under lektionen försvunnit.Läraren förklarar följande:"vi hade dörren uppe till klassrummet hela tiden,om någon hade gått förbi och tagit dom skulle vi vetat om det,den ända som gick där var städerskan".
Skolan vägrar ersätta för skorna med förklarningen:" om nån tappar sin mobil så ersätter vi inte den för det hör inte till att ha mobilen med i skolan"-Well,skall barnen komma utan skor till skolan?Det är inte barnens val att lämna skorna ytterom klassrummet,det är skolans lag.
Städarskan säger åt en annan person på annat språk att barnet har nog säkert själv gömt sina skor!
Till föräldrarna har det skickats hem lappar som skall komma tillbaks till fredag,om skorna fortfarande är försvunna vid det tillfälle tycker skolan bara "voi voi"

Om flickan har väntat på att få just domdär skorna och det har samlats pengar för att kunna köpa just dom,när man annars köper dom billigaste man hittar,så varför skulle hon gömma dom?
Borde inte skolan ersätta detta?
Vad kan man göra för att rättvist skall vara rättvist?
Kanske det borde fodras att barnen skall få sina egna skåp att lösa in sina skor i?(vilket blir billigare?ersätta skorna eller inhandla 40-50skåp?)
eller låt barnen ha på sina skor,städerskan får jobba lite längre!
På idén att alla skall få sitta kvar 1h/dag tills skorna kommer fram var helt för grymt enligt rektorn.

Hur är det möjligt att du inte får ha dina personliga saker äns ifred i skolan längre?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar