http://www.xmasclock.com/

27 december 2011

Julen var här...

Oj så många dagar jag varit borta...saknat mej?...det har verkligen varit en jul full av glädje och fina händelser...tänker inte lägga upp allt på ett tag utan delar lite på det hela så det är enklare och kanske även känns lite lättare att läsa.

Jul aftons-morgonen började lungt,sambo låg små febrig från några dagar tillbaka och jag gick och drog fram det sista,så som i pyntväg och matväg och barnen var rätt så lugna...och vid tolv slaget då julfreden utlyses i Åbo var även jag klar att sätta mej ner för att njuta.
Här skulle en mycket viktig person få sitta senare på kvällen...om det har funnits några snälla barn förståss..,men föst skall det ätas mat..och annat gott..
Mat för alla och för alla andra...hemgjort så långt ögat kan nå...(inte lutfisken förstås...but you get it)
Och vist hade vi haft snälla barn,för det blev en hel massa paket.och glada miner,ingen var rädd för julgubben!

Man blir ju lite tung i kroppen då man ätit en hel massa julmat,oftast ännu lite mer än man borda hällt i sej,och då kan det vara riktigt trevligt att ta i sej något annat i mindre mängd på kvällen,det blev mögelostar med pepparkakor,äppel och körsbärsmarmelad,och lite vitt ;)

Juldagen spenderades nere hos föräldrar,även där mat i massor...och hela familjen,och ett jäkla kaklande,ni vte hur det blir när det är runt 20pers i ett rum...hohho!

Avslutar med en bild på morssans imponerande samling av tomtar...hur många dom är vet vi senare....
Hoppas ni hade en sjudundrande bra jul...det hade jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar