http://www.xmasclock.com/

30 april 2011

not up to it!

Not up to anything,vid vissa tillfällen...nån minut tidigare kan ja ha världens fiilis men sen PANG och jag är nere...skulle så vilja berätta allt som tar mej i skåpet men får inte ut något..å det är då som man blir beskylld för allt och ingenting,men när de int e enkelt,ja,då är det svårt!

Men på frågan om jag känner mej deprimerad svarar jag automatiskt nej,för jag har lärt mej under årens lopp att känner man sej deppad så är man enligt allmänheten mentalt sjuk...enklare att dra på fake smilet man lärde sej annvända som kassörka,än att säga tack joo ja känner mej rätt down för tillfället!
Det är såhär det fungerar,andas och svälj så e alla nöjda,annars börjar det komma personer som känner att they need to butt in!!

men sen å andra sidan GLADA VAPPEN!!

26 april 2011

vilket vackert väder!

solen skiner,det är varmt ute,därmed har även vi(jag och sönerna) varit ute idag,men även igår,man får väldigt med energi och nya idéer av våren!

Idag har jag börjat experimentera med att smaksätta vatten,istället för att köpa färdigt smaksatt! hittills mycket nöjd,slängde några skivor med appelsin i en vatten karaff föränn vi gick ut och nu vill jag inte släppa glaset ifrån mej,jätte gott och friskt...men även att det är ju mycket mer ekologiskt så(fastän appelsinerna denna gång inte var EKO)

Påsk helgen är förbi och påskpyntet ner taget för iår,nu skall det förberedas inför vappen,mjöden står halvklar,munkarna blir väl gjorda på fredan...struvor är jag lite osäker med ännu men vi får se...förra årets var lite smått misslyckade :(

Och ännu en ekologisk provning är på gång,kestovaipat...får se hur vi tycker efter en tid om dom.. :)

25 april 2011

jaah!!


Ett påsk minne rikare...

en som fyller stolen...

18 april 2011

idag!

känner mej allmänt duktig,fast jag då inte gjort något...förutom varit på kaffe till alla äldre ungdomar(sköna tanter över 80+),idag har det alltså blivit efter EXTREMT många timmar nytt tyg på bilsitsen för tillökningen,
min mamma har verkligen suttit sin röv hård på stolen i närmare 6h,först det tyget som skulle annvändas,(sambons gamla piké skjortor)var helt för töjbart så det ville inte hur man änn försökte.

Noh i det skede som mamma tyckte hon skulle ge upp hoppet grävde jag fram en ursnyggt brun/vit marimekkos bordduk,som aldrig blivit annvänt p.g.a att färgerna inte var passande för moder min,nåjah återannvändning i sin skönhet,tadaaa nu sitter bordduken på stolen.

Och den del som blev kvar,blev ännu till bordduk,men i detta fall hemma hos mej!passar hur snyggt som helst på vardagsrumsboret...åtminstone över påsk,sen tror jag den hamnar till köket!
Bilder på stolen kommer nog fram,men just nu är jag inte riktigt inspirerad att överföra...så..until next time!

15 april 2011

Lilla Hugo!


Det har öppnats en ny urhärlig delikatessaffär i vår stad,tack för det,länge har vi fått vänta men nu äntligen är den här :)
Affären heter Lilla Hugo eller Pikku Hugo för dom finska talande,det hela går ut på att man skall kunna köpa så närodlat som möjligt,men föståss sådant som inte finns att få nära ifrån hämtas en bit längre ifrån som i detta fall te-sortimentet samt kaffet,jag köpte idag ett grönt te i smak av citron och ingefära,mycket imponerad av både doft och smak,10+ på den!

Jag som även är en sucker för bruna ägg kunde inte hålla fingrarna i styr när jag såg rad på rad av dom vakraste frigående hönsäggen i brun färg,så hem med en ask juh(även det att du får själv plocka vilka ägg som du vill ha),en nybakt batong,super god salami i dom finaste tunna skivorna,en rödvinscheddarost samt att det ännu slank ner speltflingor från malmgård,vist där fanns en hel del annat(t.ex. kött,korvar,potatis,färskostar m.m) som även intresserar stort(och lovar att det kommer hem nåttag)men idag som första gången på plats ville jag mera satsa på morgonmåls ingredienser!



När man kom in till affären blev det en känsla av att stressen(om det nu fanns en sån)blev ytterom dörren,brådskan försvann,en känsla av lugn kom imot.
Färgen inne i lokalen är av en gul ton och inredningen går i just dendär härliga gamla tilen..för er som ännu inte varit och kollat in Lilla hugo,så hoppas jag att ni gör det,att köpa närodlat är att hjälpa naturen!

8 april 2011

omändring!

Sonen har fått ett par nya jeans...men det visade sej vara jeans för flickor...well,istället för att slänga dom(finns inga små flickor i vän-kretsen eller ge dom till UFF)så tog jag duktigt fram nål,tråd och sax,and voilá nu finns det fake fickor bak på rumpan och all ljusrödtråd är om färgat till svart..hur enkelt som helst juh!
Även en gammal "fin"skjorta som tillhört min momi blev till en väska som håller plats för mina byk-knipor,remmen över axeln är ett band som kom hem med sambon då han köpte några nya t-shirts,måste säga att jag är mycket nöjd med mina resultat...har inte tagit några bilder,tyvärr...
Nästa omändring finns även i tankarna men..vi väntar och ser vad som händer,såhär vårtid blir man ju bara så grymt inspirerad av allt!