http://www.xmasclock.com/

18 april 2012

Att leka med mat.

Alla har vi med högsta säkerhet fått höra att man inte får leka med maten när vi var små,att sticka fingrarna i köttet är fel,eller att köra ett äre varv med majskornet runt tallriken...nej sånt gör man ju inte.
Är vi så bakterie känsliga,eller har det bara med sed att göra,man annvänder gaffel och kniv,sked om så krävs...men inte fingrar!Och ändå skall händerna tvättas före maten.

Tänk om man sen åker på äventyrssemester till ett land där man faktiskt äter med sina bara händer..eller äns ser det hända på tv,ytterst underligt för barnet.

Idag har vi ätit en av sonens favorit rätter,tortillas,där äter vi med våra egna händer,håller maten i handen och tappar man något plockar man upp det med sína fingrar..Eftersom vår son är litet svår med maten har detta hjälpt mycket,att kunna känna på det du stoppar i dej,känns kanske lite som en lek då man får pilla på majskornen,vicka på tomat klyftan...på detta sätt har han även smakat på nya saker utan att kanske ge det en större tanke och ännu till gillat det.

Barn behöver lära sej genom lek,allt från sociala kunskaper till att äta mat...kanske man inte varje dag behöver sticka fingrarna ner i köttet men någon gång,och även det att få hjälpa till vid bakning...

Att leka med mat är faktiskt roligt,så länge det går åt rätt håll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar