http://www.xmasclock.com/

4 juni 2012

Rabarber

Rabarber,rabarber..försommaren är allt om rabarber..och gillar man inte rabarber skall man absolut prova med saft,tänk er en grymt het sommar,och ett stort glas fyllt med isbitar och härlig rabarbersaft...
 Rabarber är en av dom enklaste att göra till saft,ingen mehu-maija behövs..bara 2kastruller...om ens det...

1kg rabarber
1,5l vatten
4,5dl socker(vill man ha lite mera syra istället för sött kan det räcka med 1dl-1,5..prova fram!)
1st citron(saften)
nejlikor 3-4st

Skölj rabarbern och skär dem i bitar,släng dom i en kastrull med nejlikorna och vattnet,låt små koka i 10-15min, RÖR EJ OM,då blir saften grumlig och ni mister den snygga skära genomskinliga färgen..
Sila det hela,jag brukar ha ett blöjtyg emellan,så får man en riktig fin klar saft.
Häll vätkan i kastrull och koka upp det pånytt med socket..tillsätt citronsaft,eller har man atamon hemma,kan man skölja ur rena flaskor med det och på så sätt lämna bort citronsaften.
Häll den varma saften på rena flaskor och slut väl...sommaren är räddad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar