http://www.xmasclock.com/

10 september 2012

Fullt roligt denna weekend!

Hela veckoslutet har varit full av fest kan man säga,vi har med familjen enbart gjort roliga saker tillsammans.
På lördag började vi med tidig morgon,åkte upp till Elimäki på närproducerad mat mässa,där fick pojkarna köra tramptraktorer och äldre sonen fick rida på ponny(ett klart måste),

jag fick en solros av sambon och vi kom hem med en massa god närproducerad god mat.
På bilden syns ärtskott,rågmjöl,speltmjöl,solrosen,vetemjöl,gräslöksfärskost under den vitlöks fettina ost,jalapeno och under den habanerogelé,speltsemlor,palvad lammbit,vitlök,rökt chilisås,purjo,dill,stark chilisås och en kallrökt laxbit...mycket mycket gott!!!
Som säkert märks har vi fått någon pippi på Chili...visar en närmare bild på godheterna
Brännande gott ;)
Sambon fick även smakprov på extra stark chilisås...vi köpte inte hem den då det minimala smakprovet gav honom tårar i ögonen och ett väldigt rött ansikte *hihhi*

Det trevliga med mässor av denna sort är att man får en sådan otrolig "ahaa,det viste jag inte fanns" upplevelse,vilket är så bra...vi har jätte många olika produkter innom 100km radie som verkligen inte alla vet om.
Människor från olika ställen dras bara mer och mer till närproduserat och närodlat tillställningar,vi vill verkligen veta vad vi äter nuförtiden..


Vi kände oss klara efter någon timme på mässan och begav oss till min kusin som hade gårdsloppis(bästa sättet att slippa av med saker man inte behöver om man skall flytta)...där fyndade jag följande..
4st gladburkar(gamla kaffepulvers burkar av märket moccona),och en legendarisk leksakshund från brio...men om någons faster,moster,mamma,mommo etc. skulle ha av glasburkarna liggandest i skåpet..let me know!!
Efter en massa bilåk var vi äntligen hemma,åt en fantastisk middag av våra närproducerade produkter,och någon timme senare gick vi iväg till Tivolit...
 Tivoli var mer än uppskattat av son nr.1,han var verkligen på hugget...och mamma fick kämpa för att klara av alla underliga tvinnande mojenger.
 Vi fick även känna av höstens första hagel"storm"...och en stund senare blev det kallt,jätte kallt,så en sista åktur blev det i "pariser hjulet" och sen kom vi hem..
Vi hade nästan hela Tivolit för oss själva,många hade redan varit under veckan där och många hade säkert redan under dagen blivit rädda för alla regnskurar som varit..

Ännu på söndag var sambo och äldsta sonen till Tivolit på en "killarnas stund",medans jag och yngsta sonen var på kaffe och huse syn till gudfader B...
Ett riktigt fullspäckat roligt veckoslut, man kan verkligen säga fest varenda dag!

2 kommentarer: