http://www.xmasclock.com/

4 september 2012

UgnsÄppel

Doften som möter en i dörren när någon gjort ugnsäppel är så god,kanel,farinsocker,havregryn,en massa smör...mmmmm...och hemgjord vaniljsås,vad kan bli bättre såhär i svalare väder?

Jag smälte smöret,slängde i sockret och kanel efter smak och hällde i havregryn till en passlig "smet",inte rinnig men inte för torr heller,sådär mittimellan ni vet...
kärnade ur kaneläpplen och fyllde dom med havregryns gägget,slängde in dom i ugnen på 200*c tills lagom ihop skrynklade.

Vaniljsås: skrapade ur en halv vaniljstång,slängde det och stången i en kastrull med 2dl grädde,vispaderunt tills det var lite över fingervarmt,slängde i 3st ägg gulor och vispade som bara den i ca.5-7min(tills det tjocknat något)...
smaksätt med socker om man vill..och kom ihåg att ta bort vaniljstången före ni häller upp såsen i vad ni nu vill servera den i...får gärna vara i kylen en stund före. NAMM NAMM NAMMM!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar