http://www.xmasclock.com/

16 oktober 2012

Att rosta mandlar

Jag kommer deffinitivt att köpa hem mera hela mandlar efter detta...skulle bara prova mej fram lite och gudaskymningar så gott det blev..rostade mandlar med smak av salt,cayenne och honung.
Man behöver verkligen inte skala mandlarna,utan man slänger dom rakt i en het torr stekpanna,rostar dom i 2-4min,blanda om dom lite under tiden,dra över med lite olja,bara så dom blir glansiga,över med saltet och cayenne pepparn efter smak,blanda blanda och till sist en halv tesked med rinnande honung,blanda snabbt än en gång och häll på smörpapper för att svalna,försök att inte äta upp alla förän dom är på burk..

Man kan ju göra vilken blandning som helst enligt humör,idag ville jag ha något salt/sött med lite hetta,men även lika bra kan man ta rosmarin istället för cayenne eller varför inte bara svartpeppar?
Vill man inte ha sötma lämnar man bara honungen bort.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Lärde mej att gör man dessa och har mandel älskare i huset skall man göra mer än dubbelt det man tänkt,prova så får du se ;)

      Radera