http://www.xmasclock.com/

9 december 2012

Marknad på landet och i stan..

Åh kära juletid,december månad är så fylld av stunder som ger en massa,en massa känslor,dofter och minnen..
På lördag var vi på julmarknad ute på landet,nämligen till Malmgård..där är det alltid en massa folk,men mitt i  vimlet och svamlet kan man hitta en plats där det är alldesles tyst,nästan så man måste ropa "hoho" för att kolla är man ensam?

Folkvimlet inne på Malmgårds gårdsbutik

En del av en massa olika ekologiska mjölsorter
Ute fanns några försäljare men största delen var flyttade in i en gammal hö lada,stämningen steg med tusen när just innan man klev in genom den enorma dörr-öppningen till ladan såg hur snöflingorna började falla ner.
Här kunde man fynda domdär lite annorlunda julklapparna,eller kanske bara köpa något gott inför myskvällarna före jul.
Att gå omkring gör en kanske lite frusen och runtomkring på området fanns det platser man kunde värma sej på...om inte bara stå och dofta..
När vi kände oss klara med Malmgård kom vi tillbaka till stan,här var det traditionella julhem(ännu nästa veckoslut 15-16.12)samt skeppsbrons julmarknad som gällde.
Ända bilden jag tog från skeppsbro området var denna snygga halm himmel som sakta snurrade runt i taket på danspaviljongen.

Man ser en massa bekanta ut i vimlet sånhärna dagar och vist måst man ju stanna för att prata några ord,som i sin tur kan bli till många många meningar,tills man sedan önskar en God jul och fortsätter framåt.
Lite små kalla kom vi in till ett mycket varmt och skönt tuhannen tuskan kahvila(med andra försöket),där vi åt husets kanelbulla och fylld semla och drack något värmande eller som äldsta sonen,saft!
Jag hittade inte en ända julklapp,men däremot en massa gott som vi kan/kommer att äta...juletid är verkligen fantastisk!
På Tuhannen tuskan kahvila kan man dessutom se hur man hade julgranen förr,hängandest i taket p.g.a att det inte fanns så mycket utrymme på golvet.

Under granen satte min skolkompis Ida med sin blivande man(som skymmer bakom henne)samt fotografen,bröllopet kommer äga rum nästa veckoslut,all lycka och kärlek önskas dem! 

2 kommentarer: