http://www.xmasclock.com/

22 januari 2013

Doft av bakelser

Det klingar till,man har just öppnat dörren till konditoriets dörr och man möts av en doft av kanel blandat med vanilj och en gnutta bränt socker varvat med nykokt kaffe...Sen vaknar man lixom till och märker att man är ju bara hemma i sitt eget kök och doften kommer från dom egna nygräddade bakelserna.

 Kanel-smördegs krukor fyllda med vaniljkräm och en gömd mandarin klyfta...doften är nästan för mycket.

Jag tinade upp några smördegsplattor,drog över rejält med kanel,kavlade ut degplattan till en fyrkant och klämde ner den i en muffinsform med teflon botten,så att det blir ordentliga kanter på sidorna. Slängde in bottnarna i ugnen(enligt graderna på förpackningen) tills dom börja ta färg,tog ut dom och klämde ner det som puffat upp sej i mitten då dom varit i ugnen.

Till fyllningen annvände jag vanlig vaniljkräm köpt eller hemgjord,ingen speciell skillnad.. med ett knäckt ägg i(så det skall stelna i ugnen),fyllde "krukorna" till hälften med vaniljkrämen,lade i en inlagd mandarin klyfta och fyllde på med krämen så mycket som rymdest.

In i ugnen igen tills fylningen stelnat,om det är lite gelé aktig när ni skakar om plåten är det bara att ta ut dom..och njuta,lite extra vanilj är absolut inte fel,ös på med smaker,prova er fram.Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar