http://www.xmasclock.com/

31 januari 2013

Med tanke på framtiden

På 50-talet och tidigare borde mänskligheten redan börjat täka på vad som kommer att förstöra framtiden,men det gjorde man ju inte på det viset,tekniken gick framåt och det blev bara mer spännande tider ju längre man kom in i årtionden.

På "gamla goda tiden" kunde dom återvinna på dom mest suveräna sätten,dom motionerade på dom minst energikrävande sätten,dom gjorde det enkelt.

Idag har vi fått lära oss "pånytt" hur man återvinner,på ett annat sätt än förr förstås men bra att vi lär oss.
Idag gör vi ändå av med mer energi än då förr,nu om vi vill motionera måste vi ha en springmatta under oss eller någon annan form av elektrisk aparat...varför?

Idag försöker en stor del av oss gå tillbaka till att klara oss på en liten peng,men ekologiskt,som att köpa kläder på secon hand,inte ta tag i stora klädkedjors billiga kläder som blivit gjorda på fel sätt och hämtade många många kilometrar varifrån vi köper dem.

Idag vet vi mer om vad som gör illa,men gör vi något som skulle göra det bättre?

Jorden är inte ett ställe att bara dra sej över,den behöver vård precis som vi levande varelser..om vi inte vårdar den rätt,eller ens försöker kommer det att gå ordentligt till fanders..kanske inte för dej och mej,men för våra framtida arvingar.


Greenpeace håller just nu på med en liten grej om att få hela Arktis fridlyst,läs mera om det HÄR.

Jag behövde inte en sekund fundera på att vill jag skriva under eller inte,jag älskar jorden och jag vill hålla allt vackert kvar för mina barnbarnsbarnsbarn..

Behöver ni en enkel motivation till varför ni borde skriva under..se filmerna The day after tomorrow och 2012.

Kom ihåg att redan att små val gör stora saker..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar