http://www.xmasclock.com/

12 mars 2013

Trattkantarell soppa

Frystömningen fortsätter hemma hos oss,snart skall den ju börja fyllas igen.
Hittade en fruktpåse med trattkantareller och det var ju klart,nu blir det krämig god soppa.

Till 4personer behövs:

En fruktpåse(ca.3-4liter)trattkantareller
1liten gul-lök
En halv buljong tärning(jag annvände kött,hade inget annat)
vitpeppar
salt
smör och grädde

Låt trattisarna tina,hacka löken fin,släng en generös klick smör i en kastrull,när smöret smällt tillsätt löken,låt den svettas en stund och häll sedan i svampen,på med lite salt och låt svampen dra ur sej allt vatten,släng i buljong tärningen,när vattnet är avdunstat ta en stavmixer,eller vad som du råkar ha passande och finfördela svampen ordentligt,(här kan man sedan tillsätta mjöl om man vill ha en tjockare soppa),dutta på lite vitpeppar efter smak och rejält med grädde,låt värmas upp och servera riktigt varm med lite krutonger.


Recept på krutonger:
valfritt bröd som skärs i tärningar
olja till stekning
salt

värm en stekpanna med lite olja,när oljan är riktigt het lägger man i brödbitarna,låt dom få färg på alla sidor,förflytta dom sedan från stekpannan till en talrik med ett hushållspapper på(så extra olja kommer bort),salta försiktigt.

Hur enkelt var inte det? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar