http://www.xmasclock.com/

3 april 2013

Laxröra

Ni vet hur gott det ser ut i fisk disken i butiken,domdär rörorna,men sen när ni köpt hem en liten ask(med ett sjudundrandest kostar hela skjortan priset)så är det inte riktigt den smaken ni trott det skulle vara.
Jag vill dela med mej mitt recet på laxröra,som smakar just så rökigt och laxigt det borde.

2dl gräddfil
1/2 röd lök fin hackad
salt,citronpeppar
dill
en liten bit varm rökt lax(som kallnat) som finfördelas

Blanda allt i en skål,konsistensen skall bli rörig,inte rinnande,kan vara bra att lägg i gräddfilen till sist så man inte har i för mycket.
Låt stå  i kylen över natten så alla smaker får riktigt gotta till sej.



2 kommentarer:

  1. Eller så kan man ju förstås använda smetana istället än gräddfil.
    "Råddar" i hop själv...smetana...hackad rå lök...och laxen...varm eller kallrökt (enligt smaken)
    Äter med potatis, sätter på surbröd eller på blinis...sen är det bara att njuta...nams...
    Miss H

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smetana går även mycket bra,men vill man ha en röra som inte är så snabbt "fyllande" så är gräddfil ett bättre val ;)

      Radera