http://www.xmasclock.com/

11 april 2013

Två av en

Att äta samma mat två dagar efter varann är inte min starka sida,hellre ärjag nästan oäten.
Jag gjorde en stor kastrull med maletköttgryta och förståss blev det över hälften kvar,att slänga bort det är inte acceptabelt så vad gör man?
-Jo,pizza!
Pizza degen steg om mycket bra och den var god,här kommer receptet:

50g jäst(färsk)
1msk flytande honung
1tsk fint havssalt
1,5dl olivolja
3dl ljummet vatten(37grader)
ca.7dl vetemjöl

Finfördela jästen i en bunke,häll på honungen,saltet och olivoljan,rör om medans vattnet hälls i,lägg därefter lite i taget i mjöl,det som blir över kan användas vid utbakningen.
När degen känns smidig och elastisk är den klar för jäsning.
Låt jäsa i ca.30 min.
Dela degen i 4delar och baka ut på mjölat bakbord med en kavel.


Fyllning blev den kvarblivna maletköttgrytan,mozzarella,soltorkade tomater,persika och lite annat smått och gott som var och en ville ha.


Olika former på hembakta pizzor är verkligen en del av charmen.
Och att man kan laga två olika rätter av en,är det bästa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar