http://www.xmasclock.com/

18 juni 2013

Rabarber marmelad

Det doftar en blandning av söt och surt,det doftar kanel och vanilj,jag kokar rabarbermarmelad.
Allt man behöver är att plundra en väns rabarberplanterning om man inte själv har en(eller fråga på olika bytes formunar på nätet om man kan få rabarber i utbyte mot något annat),köpa hem lite goda ingredienser och sätta igång koket.



Detta behövs:

Generöst kilo med rabarber
4st kanelstänger
2vaniljstänger
500g socker
konserveringsmedel

Skala rabarbern och skär den i små bitar,lägg den urskröpta vaniljstången med frö och stång i en kastrull,kanelstången och rabarbern utanpå,låt koka tills dom går sönder,rör då och då.

Under tiden kan du förbereda glasburkarna,jag brukar bara ta det flytande konserveringsmedlet och hälla  en skvätt i en av glasburkarna,tvinna runt så det kommer överallt i burken,hälla det överflödiga i följande burk och upprepa tills alla mina burkar är klara.

Nu när rabarbern kokat sönder kan man lägga i sockret(syltsocker kan också annvändas),Låt koka upp och kom ihåg att skumma av.

Häll den färdiga marmeladen i burkarna och vrid fast locket genast så det bildas vacum i burken,ställ därefter svalt.

Kan njutas med glass,med plättar,med ost...låt fantasin flöda.

P.s om det inte lyckas som marmelad så heter det ju sylt *blonk blink*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar