http://www.xmasclock.com/

22 juli 2013

Det är som om det är så det händer

När man har för många tankar som tvinnar i huvudet finns det inget bättre för mej än att gå ut i skogen,det är som om det är där det händer,detdär magiska som gör allt lugnt..terapi av bästa sort.

Nu kan jag glatt dela med mej av veckorna som gått..vad vi gjort,vad vi upplevt..

 Vi har varit på forntidsmarknad,där fanns en massa intressant,men egentligen sådant man varken behöver eller så sådant man kan göra själv..upplevelsen att se alla klädda i den tidens kläder var ju däremot riktigt roligt.Läs mer på den lokala tidningens sida Här.


 Marknanden hölls på Bastion Ungern,bakom muren..

 Natten mellan måndag och tisdag förra veckan var vi på tält utflykt,något som varit på önskelistan sen vintern av den äldre sonen...allt gick suveränt,båda killarna sov i 13h,friskluft gör det.

 Det var onsdagmorgon,telefonen ringde då jag satt med mitt morgonkaffe på balkongen...kaffet fick bli...nu skulle vi få träffa Ira.
Den dagen blev fylld av bra energi och nya vyer...Det är fast i bekantskapen hur man känner sej,garanterat!

 Vi har befunnit oss en hel del i blåbärsriset,hemplockat redan ca.10l,vi har avnjutit blåbärsbulla samt kokat sylt och marmelad..mera om det senare..

 Den bästa Lisa fyllde 89-år,vi var där och gratulerade och spenderade dagen..

 Flickorna från lågstadiet..den traditionella sommarkvällen blev av i år igen,detta år utan Hanna,men ack så roligt det ändå var.


Jag bjöd på något salt och något sött,det saltiga blev skink och bacon snurror samt en gubbröra på mitt vis med polarbröd..faten blev tomma,alltså dög det ;)


Det söta..ja här blev det något nytt för mej,jag har aldrig gjort denna och ville pröva,Pavlova..med egna tvistar blir det alltid "lite" bättre,slängde recept boken i väggen efter att det inte lyckadest med fösta gången,gjorde det på mitt sätt and voilá,done!
Pavlova med lemon curd,grädde och en massa färska bär.

 Vill man ha kaffe får man ta i...alla flickorna ville prova att mala kaffe,något som är sällsynt i dagens hushåll,men garanterat ger upp till något annorlunda att prata om..


Tunga moln här farit förbi under denna vecka som gått,fastän det kan kännas slött med vatten lite nu och då så är det ändå riktigt fint.


Uppe på landet har det blivit tillökning,sex stycken gudomligt söta små kyklingar sprang omkring och jagade en och samma fluga...entertainment to the max.


Att det är sommar kan inte misstagas,sommarhästarna har kommit till skärgården,äldsta sonen är överlycklig.


Vi tar in,allt vad vi kan...även genom att dofta på mofis tomater..


Eller genom att titta ut över havet,höra måsarna skrika,vattnet som sakta rör sej och gör kluck-ljud mellan stenarna.


Vi äter frukost på sängen och ser på inredningspogram tillsammans,inget fel där inte..


Hallon,sommarbär,allt skall plockas in inför vintern,så man kan tänka tillbaka sedan och minnas hur vi stod och plockade med fart innan regnet skulle komma,blev vi våta?-ja lite grann..

Och släpärter..av egna ärter..jag brukar koka dom och sedan lägga på smörklickar som får smälta medans man drar i sej av härligheten..tilika som man äter dom märker man att det börjar gå mot hösten...snart är det kräfttider,mera svamp tider,snart skall landet svängas om...och,..ja...sen börjar det om igen,allt det roliga man kan göra under hela året...för att glädjas till rästen av året...minnen,det bästa som finns!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar