http://www.xmasclock.com/

22 augusti 2013

En doft av jul i augusti

Igår var det värsta julkänslan hemma hos oss,det doftade av kanel,ingefära,nejlika,citron och nybryggt pannkaffe.
Jag kämpade med pumporna,vissa av recepten var 2dagars grejjer så därför tänkte jag att jag samlar det hela i ett inlägg när allt är klart.

Första gången jag gjorde bekantskap med den Amerikanska delikatessen Pumpkin pie,receptet tog jag härifrån och tykte att jag läste noga egenom..handlade ingredienserna,kom hem...kolla igenom receptet en gång till,mördeg blev smördeg i mina ögon,oh well,sånt kan hända och garanterat går det att använda smördeg med..det ä ju hur-som-helst fyllningen som räknas.


Av den andra delen från den stora pumpan blev det inläggning,pumpor till vintern..av 1kg pumpkött blev det 4stora glasburkar,med kanel,nejlika och citronskal samt färsk ingefära då jag inte direkt gillar pepparrot som det skulle vara enligt receptet.

 
Och när jag nu engång höll på så bonga jag mina små små lökar jag hade på köksbänken,så jag fixade till lite syltlök också,jag älskar syltlök i allehanda grytor en sval höst dag,gött ska de vara!


Det fanns ju ännu kvar en liten pumpa på bordet,men eftersom vi inte äter så mycket pumpa tänkte jag att jag skall dela med mej,så våra grannar fick den..mycket intresserade och ivriga,va fint!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar