http://www.xmasclock.com/

29 september 2013

Nallemessut(Nallemässa)

Idag var det igen dags för årets Nallemässa,mässan tillämpad på alla sätt för barnen.
Nallar och vänner var igen en gång överallt i hela kyrkan och den som kom för första gången blir med stor mun och ett leende på läpparna,sällan du ser så mycket mjukisdjur någon annanstans än i en leksaksbutik.

Båda sidorna av dom tvärsgående gångarna var fulla,fulla av mjukisar,stora som små...och vi sökte igen nallen vi donerade för ett år sen,honom hittade vi sittandest längst bak i kyrkan och han  såg bra över bänkraderna.


Iår gick hela mässan på finska och jag tror vi faktiskt var dom ända svensk talande där,hur som helst var stämningen bra och vi trivdest fint.


Församlingens egna präst hade kryckor och kämpade genom hela mässan med att stå på ett ben,men klarade sej utmärkt tack vare så många andra som ställt upp att hjälpa till..det är en hel del att fixa innan en sånhären mässa..

Hjälpande händer

Hjälp av andra präst vänner

Under mässan får barnen röra sej fritt,titta på allt och känna sej som hemma..en liten tös var mycket intresserad  av en massa kort som blev utlagda på golvet,barnen fick sen gå fram och ta ett kort till sej som representerade hur dom kände sej..vår son kom med ett hjärta av rosor...


Som tur behöver inte prästen gå upp i predik stolen,för den är redan fullsatt :)


Även små djur hade hittat upp i skeppet som hänger från taket..


Efteråt blev alla bjudna till församlingshemmet på kyrk saft,kex och glass...


Ett stort tack igen till Kirsi Oksanen för denna fantastiska mässa där barnen får känna sej lite extra viktiga för kyrkan just den dagen det är Nallemässa.

Kyrkoherde Kirsi Oksanen

Och tack för den lilla lilla ursöta gåvan som alla barnen fick...sån liten nalle har vi aldrig sett tidigare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar