http://www.xmasclock.com/

11 oktober 2013

Banankaka

Bananer som börjar blir bruna och fula är sällan någon man vill äta upp,men är dom svepta i en banankaka är det så mycket godare och man äter det så gärna.


3 ägg
1dl farinsocker och 1dl vanlit socker
fröna från 1/2 vaniljstång
2tsk bakpulver
1tsk kanel
1nypa salt
3-4 banananer
100gram smält smör
1dl kokos flingor
4dl vetemjöl
1dl grädde

Vispa äggen och sockret pösigt,smält smöret så det hinner svalna lite,
tillsätt vaniljen bakpulvret,kanelen,saltet och rör om så allt blandas fint.

Mosa bananerna och tillsätt dom i smeten tillsammans med kokosen och smöret.
Vetemjölet läggs i och sedan grädden.
Häll smeten i en ugnsfast form och grädda i 175grader i ca 45min.

Servera gärna med vaniljsås eller glass,lättvispad grädde går även fint.

Ha en bra fredag och ett härligt veckoslut!

Hugs!

6 kommentarer:

  1. Jag brukar också slänga ihop en banankaka på bruna bananer, detta recept får jag testa. Låter såå gott!

    Visst är det lupiner (om än ur fantastin) som är på akvarellen :)

    Ha en härlig fredag <3 Jennie

    SvaraRadera
    Svar
    1. testa gärna och berätta sen vad du tyckte :)

      Radera
  2. Svar
    1. Tack,du får prova och berätta vad du tyckte :)

      Radera
  3. Svar
    1. Tack Anita,trevligt att du tittat in!

      Radera