http://www.xmasclock.com/

15 november 2013

Brinner aldrig i botten..

Varje jul får man höra det,när risgryns gröten brinner i botten...och jag funderar,varför? varför skall man lägga tid på att sitta framför kastrullen och röra om röra om röra om när man kan göra så mycket mer under den tiden.


Det är så enkelt att det nästan borde vara olagligt. Mät upp riset och allt enligt hur du brukar göra,när all mjölk är i kastrullen och det börjar koka är du nästan klar..låt det koka någon minut så det blir riktigt hett,sen tar du kasrullen av plattan,lägger på locket och sen kommer "grejen",ta fram en filt eller farfars gamla tröja och linda in kastrullen i den(på brist av material,ta täcket från sängen..)



Låt det hela glömmas bort i ca.20-30min beroende på hur stor sats du lagar förståss,under tiden kan du mala kanelen,tro mej,värt mödan,absolut,nymalen kanel är himmel,du har aldrig doftat kanel innan du mald den själv!


..sen är det klart,ta ut kastrullen ur det varma härliga boet och sen är det bara att äta,inget brunnet i bottnen..nada...bara risgryns gröt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar