http://www.xmasclock.com/

8 november 2013

En lång kaffestund på stan och en skog hemma..

Vilken underbar fredag,hoppas verkligen ni haft en åtminstone delvis lika härlig en.

Ledig fredag för såväl mej och barnen och vår härliga vän Moa,skall absolut firas med en kaffe/te stund på det (jag kan inte säga det för mycket) Härliga lilla cafét Tuhannen tuskan kahvila i stan.
Vi möttest kl.12 och kom in till ett härligt värmande och välkomnande Tuska,det sprakade i vedspisen och ljusen viftade till på bordet när vi öppnande dörren.



Att få tiden att gå är verkligen inget svårt här,man är som en familjemedlem den stunden man stiger in,man säger hej åt dom som redan sitter där och avnjuter sitt kaffe med bakverk och alla bara är där för en och samma sak: Lugnet.

Dagens godheter kommer som från apotekshyllan när man frågar vad som bakats i köket,bulle,maräng cirton tårta,munkar,fyllda semlor(semlor=baguetter),salta munkar,kallröktlax osttårta..bara att välja..

I kallröktalax osttårtan fanns även paprika,äpple och gräslök..inte helt fel och mycket vackert till utseendet med.
Att få tiden att gå med prat är hur enkelt som helst men sen finns det ju en hel del leksaker också som vi bara måste prova på och minnas vår egen barndom med


 Härliga motiv från Barnen i bullerbyn i tolv stycken klossar,bara att vrida och vända tills man hittar den bild man just nu försöker sej på..



 Ägarna sätter sej ner och pratar en stund,leker med barnen och berättar om sina egna(som redan är vuxna)och hur drömmen om barnbarn finns men inte lär komma,en äldre dam  som satt sej bredvid oss i bordet minns hur hennes 6-åriga son sprang omkring på egen hand i Helsingfors på 50-talet,då tiderna var annorlunda..Att sitta på cafét ger en historier bara sådär..och nya minnen..livet är härligt!

En stund senare kommer böckerna fram,dom står alltid bredvid bänken som är halva väggen lång med fårskinns pälsar att sitta på,skall vi läsa då? nej..vi skall söka den lilla lurviga varelsen som lär ska synnas på alla sidor i Mauri Kunnas böcker om de sju hundbröderna.



Ett litet tids fördriv,men så roligt..närmare 4h senare tackar vi för oss och ägarinnan önskar oss hjärtligt välkomna igen och följer oss ut till dörren för att vinka barnen farväl...barnen är verkligen viktiga på detta lilla café,bara plus poäng där.

Påväg hem,en sväng genom stan och vi bara måste gå in på Maria Drockilas ljusbod som öppnat för julsäsongen,Vilken mysig stämning,vad vackert!



 Ljusen är alla handgjorda och fantastiskt fina.


 Ugglor är In..det märks överallt nuförtiden..


Fint..skall man alls våga tända dom?
Julstämningen är klar..men sen så försvinner den om man tittar lite längre bort..ingen snö..men kanske snart..


Påväg hem igen...(svårt att komma hem på en gång)..så råka vi på en eld uppvisnings show,riktigt fint såhär i höst mörknet.


Men väl hemma efter många många timmar,möts vi av vår egen skog som jag pratade om igår..en egen skog här hemma är väl hur roligt som helst,eller så tycker jag åtminstone..såhär gick det till:

Jag skulle söka grankvistar till balkongslådorna så det ser sådär trevligt ut nu när där inte är några blommor mera...men som vanligt klarar jag inte av att vara som alla andra när jag går till skogen utan jag kommer hem med hela halva skogen i bagaget.


många många små små granar och några små små tallar,hej å håå,skogen i bilen..

men slut resultatet blev ju då,skog i balkongslådorna istället för kvistar..detta är så typiskt mej..


det är inte alla som hämtar hem hela skogen..och "planterar" den på balkongen.


Happy fredag på er..och trevlig farsdag till söndag ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar