http://www.xmasclock.com/

6 februari 2014

Grannstaden

Igår hade vi en hel dag av kvalité med den äldre sonen,vi åkte iväg till grannstaden Borgå och besökte gamlastan innan vi åkte på sjukhusbesök och annat..

Gamlastan är ett såndärent ställe man önskar att det ännu skulle vara början av 1900-talet och alla skulle gå klädda enligt det,det doftar gammalt på ett mycket trevligt sätt och vissa ställen har verkligen lyckats med att sälja nytt men ha skylt fönstret inbjudande i gammal stil.


Vi gick in på Vanille home och gjorde av med några slantar,älskar vanille home..och den i Borgå är lite större än den i hemstaden.


Dörrar och former..behöver ingen förklarning,,


Och självfallet blev det också leksaksbutik bland allt annat,här finns en så otroligt charmig leksaksaffär med allt du vill ha och lite till..


och det mesta i gammal stil..


Titta bara på tröskeln till det lilla rummet i affären,snyggt sliten och behålld på så sätt,och inte att missa storleken på dörröppningen,här får man nästan gå sidlänges för att rymmas in..


Små små saker,dessa blir jag t.o.m riktigt sugna på,det finns grisar som inte är större än en 5årings tummnagel,coca cola flaskor i en låda som ryms i en tändsticksask,saxar,blomkål,glas,allt som kan behövas i ett dockskåp..och så dendär speldosan,en liten enkel grej som man själv vevar i takt för att få höra musiken..den är oslagbar och kommer att flytta hem till oss i något skede..


Efter rundan i gamlastan åkte vi via blomsterbutiken och köpte några kvistar med nejlikor i orange färg och drog iväg på sjukhusbesök,vår granne är fortfarande på sjukhuset och kommer inte att bli hemskriven eller varken skriven till rehabilitering på en längre tid då gubben haft en hjärtinfarkt ännu till på köpet under förra veckan,huj så hemskt.

Han var jätte glad att få besök och vinkade med det största leendet åt oss när han märkte att vi kom in,talet är inte tillbaka så någon vidäre pratstund blev det inte,men han känner sej dock bättre och sådär som man nu känner sej på ett sjukhus,synd bara att talförmågan är som den är,men förr har vi klarat oss,så det går nog fint även nu tror jag bestämt.

Vi pratade lite med sköterskorna och vi lär få veta om det händer något annat,krya på dej är allt vi kan önska just nu och hoppas på att han kommer hem snabbare än väntat.


Sjukhus är så tråkiga,det är inga glada färger och allt är så kallt..men i det kalla hittade vi sedan ett väntrum med ishockeyspel...GAME ON!!!


Vi hade neurologtid så därför blev det lite mera väntande,men ett roligt sådant..
På vägen hem blev det mat och lite godis,sånt som hör till på en bra dag någon annanstans än hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar