http://www.xmasclock.com/

11 mars 2014

Fattiga Studerande eller..?

Jag som aldrig studerat vet inte hur det är att vara en sk. "fattig studerande",men alltid vill man ju spara pengar och ändå äta ganska bra för en billig peng,så jag tänkte att jag skulle dela med mej lite av domdär lev som loppan fastän du är en "fattig studerande".
Alla "recept" är planerade för en person.

Grillade Tomater med vitlök och örter:
super enkelt,halvera några tomater,riv över en klyfta vitlök och sedan valfri ört,torkad basilika,timjan,oregano,salta och peppra enligt smak...släng in i ugnen under grill motståndet och låt vara tills lagom mjuka.

Blir det kvar en tomat eller två..köp hem en påse med tortilla bröd och maletkött.
Enchiladas med tomat och maletkött fyllning:
Tortilla bröd 2st,halvt paket paket maletkött,mjölk,vetemjöl,ost

Stek halva lådan med maletkött,mosa in tomaten från tidigare,lägg maletköttet i tortillabrödet och rulla ihop,lägg brödet sedan i en ugnsfast form.
Blanda lite smör med vetemjöl i en kastrull,häll på lite mjölk och försök få det att bli en passlig såsig konsistens,mera mjölk kan spädas på om man tycker att det är för tjockt,riv 1dl ost,lägg det i såsen,rör om och häll sedan på tortilla bröden,låt vara i ugnen i 220grader tills ostsåsen fått färg.

Nu har du tortilla bröd fortfarande kvar..av dom kan du göra chips,stek dom knapriga i smör eller olja,krydda med salt och peppar te.x. eller kanske chili(vad som budgeten ger möjlighet till)

Eller gör en typ av quesadilla..

Ta två tortilla bröd,lägg på lite riven ost på ena sidan,stek kött och krydda enligt smak,häll sedan köttet på den tortillan som har ost,lägg på lite mera ost och flytta försiktigt över tortillan i en stekpanna,stek på båda sidorna tills osten smält..även här går det bra att mosa några av ugnstomaterna och ha som sås till din quesadilla eller till chipsen...

Man kan göra en taco sallad av maletköttet också,köp hem sallad,gurka,tomat...gräddfil..

Ägg,vilken härlig gåv av hönsen,med ägg kan man göra massvis,steka som så,som omelett eller kanske scramble...man kan lägga i ugnen lite ihop vispade ägg med något tillbehör man har hemma.Man kan ju ockå koka det,äta med lite salt,eller på ett knäckebröd,eller med en röra på tonfisk och majonäs,lite lök..

Makaroner...not going there...det är bara äckligt...

Gröt..tråkigt men billigt..lite extra lyx kanske med lite äppeltärningar och kanel i eller blåbär...

Soppa: fisksoppa på fryst fisk..billigt! maletköttsoppa,hönsoppa,grönsakssoppa,tomatsoppa,linssoppa...massvis med gott och det mesta är ändå bara vatten!

Har man frys så är det nog det bästa,man kan köpa en större sats som blir billigare i längden och frysa in...ost går också att frysas bara den rivs först.
Och ta vara på naturens godheter,plocka blåbär och hallon själv..frys in eller koka sylt..så mycket billigare och garanterat mindre socker...
Att också köpa hem en massiv köttbit som kostar mycket då men kanske kan bli en fem kanske sex olika maträtter gör den billig..

Skaffa frys...men köp inte färdiga maträtter som är frysta,urk...

Buljongtärning är slugt att ha hemma,man kan ju koka bara ris i buljong eller dricka den..lite går en lång väg,alltså redan en fjärde del av buljongtärningen i maten ger massvis extra smak till just soppa eller stekt maletkött...


Kanske här fanns något som hjälper..vad vet jag..men ganska billigt blir det iallafall..





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar