http://www.xmasclock.com/

18 april 2014

Långfredag my style..

Jaa-a,eftersom det kallas långfredag så känns den dagen på något sätt alltid lite längre..och eftersom vi inte av gammal tro beröras så har vi tagit ut allt av denna fantastiska varma fina soliga dag.

I t-shirt och långbyxor stod vi och grävde trädgårdslandet större,ja det blev nästan hälften så stort och där skall det odlas godsaker..tror att det kommer bli så mycket godsaker att vi får dela med oss,men det är ju bara roligt.

Dom flesta skulle gräva ett ända stort land,men jag gillar gångar och därför lämnar vi kvar lite av gräsmattan mellan "landen" så kan man gå omkring och titta eller sätta sej ner på gräskanten en stund och beundra sina växtligheter under sommaren..och för barnen är det ju roligt att få springa omkring på alla gångar.


I år skall det komma gurkor och zuccini i halmbalarna,lök(hoppeligen för hela året),vitlök (som redan kommit upp),tomat,morot,ärter,rödbetor,jordgubbar...sallad...och någon blomma..

Yngsta sonen ville förståss hjälpa gräva,något han tycker om mycket,medans den äldre sonen väntar på tillfället då han får så sina ärter..


Nu får det gärna hållas varmt framöver,gurkorna har nämligen blivit riktigt stora på bara någon vecka och snart skulle dom behöva större utrymme...


Här hemma på balkongen kommer ochså att finnas gurkor iår...slanggurkor närmare bestämt,så vi får se vilka som går bättre,frilandsgurkan hade jag på balkongen förra året och då kom det ju hela 13gurkor.


2 kommentarer:

  1. Underbart att vara ute i trädgården! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen,hoppas det skulle hållas varmt nu hädanefter så att jag snart kan plantera ut allt :)

      Radera