http://www.xmasclock.com/

23 juni 2014

Nu var det där...

Midsommaren gick i ett mycket bra väder med tanke på vad vi gjorde,vi slängde in ved och radade upp den under midsommar eftermiddagen,runt 5h tog det hela och däremellan blev det kaffe paus från äkta Arabia teema muggar samt skorpor.


Efter att allt var inslängt ville äldre sonen fiska,höjd pungten på alla midsommrar..så var det även för mej när jag var liten...lite fiske lycka blev det t.o.m när han fick upp en liten liten mört som han glatt sprang med hårt hållandest mellan händerna för att visa åt Lisa,snabbt kom han tillbaka ner till havet och satte fisken i vattnet och såg hur den började sprattla till...men ack vilken sorg när fisken slank iväg från händerna och försvann ner i mörkret..så hade han inte alls tänkt att det skulle hända.

Efter en stund blev allt ändå bättre när vi förklarade att fisken hör ju egentligen hemma i vattnet,skulle vi lämnat den på en sten skulle måsen kommit och tagit den,glad skulle den såklart blivit av en matbit men allra gladast är nog fisken nu när den simmar hem till sina kompisar..just där...nere i vattnet..

Vid midsommar doftar rosorna,domdär ljusröda härligt doftande midsommar rosorna..


Och på midsommar äter vi endast fisk av alla sorter,det finns röktlax,gravad lax,senapssill,
skomakarlax,kaviar,laxrom...och en hel del annat till,gott skall det ju vara och somrigt.


Till efterrätt blev det enkelt,jordgubbar med grädde och lite vaniljsås...härligt gott!


Lisa var nöjd och säkert en gnutta trött,men midsommar är bara en gång i året och då blir snabbt klockan lite sent...

Midsommar dagen..morgonmål av räster från dagen innan och även några icke fisk relaterade smörgåsar för dom som redan tröttnat...


Söndag..solsken och två hjul mindre på cykeln...


Nu har vi verkligen en stor pojke i huset..


Så i helheten en riktigt trevvlig helg blev det...en lite annorlunda men trevlig...

2 kommentarer:

  1. Så gott ni verkar ha ätit på midsommaren och fin samvaro blev det.
    Det där med att fiska är ju så kul, att bara stå där med kastspöet eller metspöet - huvudsaken är ju inte alltid att få storfångsten! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gott skall de vara,älskar fisk..och förstås hemgjort så långt som möjligt(nästa år kanske öven sillen blir hemgjord..)Fiska är så lugnande,skall garanterat bli flere fiske stunder denna sommar :)

      Radera