http://www.xmasclock.com/

7 september 2014

Dra åt skogen!!

..rubriken kan ju ha en negativ mening men inte här inte,gud så härligt det är att få röra sej i skog och mark och ta av det bästa,ekologiska,närproduserade,äkta varan..detdär som man betalar onödiga spänn för när man inhandlar det med en massa "E" koder och annat skit som ställs i det...här är det gratis och dubbelt så gott.

Vi har varit i dagarna två ute i skogen och plockat svamp och lingon,massvis och återigen massvis med sopp svamp och lingonen...stora röda bär på stor areal..snabbt har man ihop 10l och så kan man gå hem nöjd och fixa till lite gott..


Det sköna med skogen är ju att man kan ta barnen med och hela skogen är som en ända stor barnvakt,för där finns ju så mycket att göra,så mycket att fantisera om och så myclet att njuta av.
Mina boys hittade en liten fläck med högt gräs och där lade dom sej ner för att inte göra någon ting och dom stor trivdest.


Massvis med svamp,karl johan(stensopp),aspsopp,smörsopp...you name it...och så gott det blir med bara lite lök(vår egna hemodlade förståss) och salt,gott!
Här syns en liten del av det vi plcokade...brukar du vara ute och plocka?


Av lingonen blir det saft iår,en bland saft på lingon och syrrans äpplen,ja äpplen finns det också av i otaliga mängder så garanterat slutar inte äppel jobbet vid denna gång.



Framställer du något av äpplen från din eller någon annans trädgård? skulle vara roligt att höra..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar