http://www.xmasclock.com/

28 november 2014

Gratis gåva ett Julklapps tips.

När det blir så dyrt med jul,så säger många..jag svarar oftast javisst blir det ju det om man skall lägga ut hela pengen på en gång,men så kan man ju göra gratis gåvor också...

Tändrosor,för den som har en vedspis hemma eller en ved eldad bastu ugn..enkelt,lätt och gratis.

1.Börja med att fixa fram en äggkartong,har du ingen själv,fråga grannen.

 2.Riv den i bitar,några långa remsor och en hel del korta stumpar,själva "koppen" skall vara i sin form men riv sönder kanterna så dom inte är så jämna.Ju mer du tycker att det ser fult ut desto snyggare är produkten i slutet.


 3. Tag dom långa remsorna och rulla dom.


4. Ställ den rullade remsan i mitten av "koppen"

5. Rada därefter alla små bitar lite om vartannat runt den rullade delen,som alltså är mitten av rosen.


6.När du rullat och radat ser allt tillsist ut såhär..


7. Alla ljus räster som blivit kvar har vi sparat,nu är det alltså dags att slänga dom i en kastrull som först fyllts med lite vatten ca. 1 redjedel vatten,därefter slänger man i stearinet,så det smälter.


8.När stearinet har smält kan man bra ta bort värmen från plattan,det behöver ju inte koka utan bara vara varmt.Doppa sedan i rosen,med hjälp av en tång(kom ihåg att inte dippa fingrarna i,det är varmt)


9. Och ställ den dippade rosen på ett smörpapper..här på bilden ser man bra vilka som är dippade och vilka som ännu väntar på sin tur..


10. Låt torka och paketera sedan fint,jag återanvände en låda jag åt sallad i förra veckan..


Ända att komma ihåg är att stoppa inte fingrarna i stearinet och häll inte stearinet i avloppet,låt det stelna i kastrullen och ta bort det sen,skrapa ut kastrullen så gott som möjligt innan tvätt.

27 november 2014

Jag kliar..

Jädrans granris,små små prickar och kliande,det är vad dom ger mej,genast då dom rör vid min hud.
Men ibland får man tåla lite för nu blir det granstjärnor för hela slanten.

En liten julig idé är aldrig fel och hantverk är ännu mindre fel.

Jag har några kvällar i rad suttit och bundit ihop en hel del granris-stjärnor och dessa,om man känner för att ha den på ytterdörren,på balkongen eller vid sin port hängande så kan man inhandla en sådan på fredagen 28.11 under Lovisa city shopping xmas.


En tia styck kostar dom,riktigt rimligt med tanke på tid och sökand av material som gått åt.


Finns i lite olika storlekar och vill man så kan man pryda dom själv med lite glitter eller rött band,låt fantasin flöda..



 Stjärnorna finns hos Only for you på Aleksandersgatan 5a2,Bara kontanter och helst jämna pengar vid köp av en stjärna..Välkomna på uppköp!

26 november 2014

När Julen närmar sej

Kan jag få börja med att jag är riktigt olidligt nöjd,planeringen och själva förverklingen blev spot on!

Vi pratar skyltfönstret,det jag pratade lite om HÄR..det är nu klart och jag är så glad,det hela började med en dröm,jag drömde att jag satt och läste den lokala morgontidningen,en liten text med "årets julfönster är valt! sidan 4" hittade jag och tog upp den sidan och där,där var just detta fönster,vi hade 
alltså vunnit årets julfönster tävling.



 Jag kom till jobbet,berättade om min dröm och konstaterade i samma veva att så skall det bli,vi skall ha årets snyggaste julförnster i stan.

En hel del timmar har gått åt,planera,söka fram material,fundera ut hur man enklast skall hänga upp och allt vad det kan innebära att fixa till ett skyltfönster,Tack till Anne och Emmi för hjälpen vid upphängning och lite annat smått och gott!


Nu återstår att se..blir det någon tävling,öppnar jag morgontidningen och läser texten jag drömde om? eller får jag nöja mej med alla glada kunder som kommer in och säger att dom gillar skyltfönstret? hur det än blir så är jag riktigt nöjd!



Kom med på LCS xmas nu i fredag från kl.18-22,njut av jul inspirationen,köp lite klappar...hos Kauneuspalvelu Emilia Storgårds är alla tidsbeställningar -5% just den dagen...inga dåliga priser...syns i vimlet!

25 november 2014

Trasmatts ljus.

Små små stumpar av stearinljus blir kvar,släng dom inte,spara och ha gärna era vänner att spara med.
Man kan göra en massa fina saker med lite räster,det ända jag behövde köpa till mitt senaste projekt var veke,här skulle det bli trasmatteljus.


En "pringles" burk,ljusstumpar och en tyngd samt veke,en kastrull som man inte är så rädd om och lite tid.


När man stöper dessa ljus är tid faktiskt viktigt,jag hade lite väl bråttom efter dom röda ränderna så dom hade inte stelnat till 100% och därav blev sedan den vita stearinet lite rosafärgat,ingen fara dock,trasmatta var min tanke och i trasmattor använder man sig ju av prinsipen "man tager vad man haver".


En tyngd i botten där man knyter fast veken,och en pinne som andra änden av viken knytes fast i behövs,sen är det bara att smälta stearinet,lite i gången eller lite mer,helt enligt hur man vill att resultatet skall se ut,låt stelna i någon timme innan följande färg läggs på och fortsätt tills "pringles" burken är så full som du önskar dej..låt stelna över natten och riv sedan sakta sönder burken.

24 november 2014

Stabilo EASYergonomics experts.

Svårt att vara vänsterhänt? jag kan inte säga för jag är högerhänt,men min kära sambo är den som använder vänsterhand då han skriver.
Hade du svårt att få det rätta greppet frågar jag,när du var liten?
-Njaa,int vet ja,kanske..
Jag gav honom pennorna menade för väntsrehänta,nu skall dom sättas på prov igen.


Han började med tjocka blyertspennan,i paketet följer det med en special pennvässare..greppet kom som blixten från en klarblå himmel.


Han provade även den vanliga blyertspennan,samma sak här,det lixom sitter genast och lätt att skriva med förstod jag.


Under veckoslutet gav sej den äldre sonen ännu in på färgpennorna,han ritade ett väldans färgglatt julkort och pennorna blev godkända igen en gång.
Tack till Buzzador för att vi fick prova dessa ergonomiska pennor och därmed kan vi berätta om produkten vidäre.



Ett rekommenderat pris på pennorna är :

EASYergo vänster & höger: 9,95 €/st.
EASYgraph vänster & höger: 3,95 €/pkt
EASYcolor 6 st. (i låda) vänster & höger: 9,95 €/serie


21 november 2014

Stabilo EASYergonomics

Barn som skall lära sej skriva,det är ett viktigt stadie i livet..att få det rätta greppet och känna hur det bara drar iväg med snygg stil på pappret.
Buzzador kampanjen gav oss möjlighet att prova Stabilos ergonomiska pennor,inriktade på högerhänta eller vänsterhänta.


I paketet kom det med sex(6)stycken produkter,tre stycker för dom som skirver med vänster hand och tre för dom med höger,färgpennor och blyertspennor,en tjock blyertspenna samt av dom vanliga sorterna.


Vi började med den vanliga pennan till vår äldsta son,högerhänt och fattade greppet direkt på rätt sätt,på pennornafinns nämligen små spår urgröpta så att man får fingrarna på rätt sätt direkt.



Fingrarna skall inte tröttna så snabbt som med vanliga pennor eftersom man håller i enkelt och lätt på rätt sätt,man behöver inte anstränga musklerna för att få pennan att sitta i handen.

Också den yngre sonen var ivrig att prova och samma gällde här,rätt grepp på momangen,mycket bra,mycket enkelt och känns även bra att hålla i.


Snart skall vi även öppna dom två andra paketen och även sambon i huset skall få prova hur det känns med en penna menad bara för honom,han som är vänsterhänt.

20 november 2014

Sådan stämmning.

Skulle bara gå efter lunch men hamnade på snabb visit till White,inredningsaffären på Alexandersgatan här i stan,i skyltfönstret skådade jag världens underbaraste dynvar,med en av favorit julsångstexterna på..."Nu tändas tusen juleljus",får mej alltid att rysa till i hela kroppen och blir lite tårögd,precis lika som O,Helga natt...vilka vackra sånger.


Dynvaret eller heter det egentligen örngott? korrekta mej om det blir fel..finns i färgerna Röd och som i min favorit grå,100% bomull och till ett fantastiskt pris på 12,90€..inte många kvar så skynda er på uppköp..för där finns det julstämmning,på plats och att ta med hem.

19 november 2014

Christmas tags!

Jag är så otroligt dålig på att sitta och få ihop en snygg lapp som man kan sätta på julpaketet.


Till Rakel

Från Mimmi

Ja,svårare text krävs inte,men det skall ju vara lite snyggt också..men som tur hittar man en massa freebies på nätet man kan printa ut och känna sej stolt över.

Förra året visade jag dessa,och detta år vill jag såklart dela med mej lite nya snygga versioner.


Denna underbara hittar ni Här,man kan printa ut på ett lite tjockare papper eller varför inte i ett färgt papper..


Och dessa i mera färg hittar ni Här

Och denna underbara finner ni Här.

Ha det bra i paketerings tider,35dagar kvar.

18 november 2014

Kartong överflöd

Vi städade lite omkrink oss här i weekenden och vi hittade en massa lådor som innehållet kunde placeras om och därmed blev lådan,i detta fall i kartong överlopps.

I vanliga fall slänger man den i insamlingslådan för kartong men så staplade jag över en bild på pinterest som intresserade.



En bild av Rudolf kanske? eller en vitsvanshjort? vem vet,men om man bara behöver sex bitar kartong,en sax och en penna...who not go for it?


Så jag börja rita min version,bra att börja med "horn" delen för då har man lixom en mall till alla andra delar ,när man har horn delen klar tar man och mallar upp hur stort sidan av huvudet skall vara och ritar fram den,klipper ut d och svänger över den på en annan kartong,ritar av en spegelbild och klipper igen..


Sen mallar man ut två lite runda former till halsen,en större och en mindre,höjden får man klart via att mäta halsen på sido stycket. Och näsan likaså..

Sen det mera krångliga är att klippa ur fördjupningarna,så att man får alla delar att passa in,här tycker jag man skall gå fram lite försiktigare om man är osäker...så klipp lite i gången,prova och klipp lite till,istället för att man klipper för mycket och sen sket det sej..


När det hela är utklippt är det bara att rada ihop,och här ser vi att min nos kanske skulle ha kunna varit lite högre men,nosen sitter ju högt så..det duger..


Rakt framifrån blev det inte så illa heller..och skuggan...den är ju perfekt.

Ett sådant litet pyssel kan man slänga ihop en kväll när man kommer hem från jobbet,vill man kan man sen ännu måla huvudet vitt/brunt och kanske näsan röd eller slänga på lite aluminiumtejp...helt hur som..

17 november 2014

Julklapps paketeringen har äntligen kört igång

Ingen stress..bara i go´tid,man måste ju planera för att få saker gjort och undgå stressen,så jag har sakta men säkert lagt igång.

Jag stor gillar att paketera och gärna i simpla färger,inga stora mönster det blir för mycket i mitt tycke,gärna vitt,brunt eller rött,banden i två olika vita nyanser eller rött,någon dekoration på paketet är inte fel heller och så detdär lilla extra..stämpeln..


Vaxstäpeln,den förekommer i alla gamla härliga julfilmer,oftast ett vitt paket med ett halmsnöre eller annat naturfärgatsnöre runt och stämpel,ända sen jag var litet barn har jag velat ha stämpel och när jag sedan hittade den var jag inte sen i att köpa hem den.

Om någon råkar sej på en stämpel med ett "B"så skulle jag finna intresse...hör av er alltså..

Men enkelt och vackert,vi kör på det iår igen,sakta men säkert utan stress..

14 november 2014

Tusen stjärnor

Det känns som tusen stjärnor blivit gjorde,fastän verkligenheten är att dom nog är under hundra,runt 80stycken för att vara närmare sanningen,men eftersom det tagit en massa timmar att få ihop dessa så känns dom fler,mycket fler..

Julpysslet har tagit fart och efter en dröm blev det mera som Queen sjunger "under pressure",har man en vision så skall den även bli till tycker jag och nu när jag har möjlighet att en gång igen i mitt liv få göra ett skyltfönster i vår stad så skall det ske..


 Dessa underbara stjärnor kommer att vara del av ett juligt skyltfönster som designats av undertecknad denna jul säsong i vår lilla stad...klart skall det vara innan Lovisa city shopping christmas som är den 28.11 från 18:00-22:00..syns vi i minglet?


Jag är eld och lågor,jul är ju min favorit högtid..vill ni själva lägga ner tid på att sitta och klippa och vika och limma så finns förklarning till stjärnorna HÄR.

Fastän julen kommer bli helt annorlunda iår,inga julmarknader hinner jag besöka eller julhem så som det nu ser ut..och jaa...pysslet..vi får nog ta det på den lite lugnare sidan iår..men nog skall det bli några julpyssel ändå.

13 november 2014

Kärlek och glädje 2014

Som rubriken låter,så lät en rolig grej som dykte upp på fb i januari 2014,man skulle kommentera under texten som ens vän hade lagt ut på sin facebook sida,en text med budskapet att skänka just Kärlek och glädje under året.. och därmed blev man med i att få en liten gåva skickad hem till sej i något skede,utan förvarning under 2014..

Och för att få glädjen och kärleken spridd till så många som möjligt kopierade man ju kompisens text och klistra in den på sin egen vägg på facebook.

Råkade ni er på en sån?

Jag hittade den och blev jätte peppad,delade med mej av texten och tre stycken fann intresse att dela sin kärlek och glädje..små små gärningar som kan betyda så mycket.

Jag har nu skickat mina små gåvor till alla dom tre som ville vara med,den sista skickade jag nu denna vecka.


En enkel,snygg fjäril till en fjärils älskande vän,ett dynvar till en som gillar jordnära färger och en mjuk spargris till en som kommer ha roligt med barnbarnen att pilla in och ut några mynt..jag hoppas alla gåvorna verkligen var uppskattade,åtminstone har responsen varit fin och man har känt kärleken och glädjen via alla tack brev..

Tänk vad en liten grej kan göra..till  vårt samhälle..

10 november 2014

Från långt till kort

Jag har haft långt hår så länge jag minns,förutom ett litet felsteg när jag gick i femman och klippte det väldans kort och med den gången fick jag veta att jag hade naturlockigt hår.

Gud så jag skämdest över håret,det var riktigt hemskt och med alla mer eller mindre sarkastiska kommentarer som kom med håret bestämde jag mej då att ALDRIG mer!!



Och så sägs det ju att alla klipper håret först då dom gift sej..då behöver man lixom inte se så snygg ut mer och attrahera killar till sej..eller...jag vet inte...långt snyggt hår på bröllopsfotobot med det hela.


Jag har som dem flesta haft håret fast,endera i en "knåka" eller i hästsvans eller något som bara håller det urvägen.
Visst är det snyggt med långt hår,men ju mer hår desto mer tyngd och desto svårare att fixa till en frisyr..så har jag märkt iallafall..där hänger det och ja,där var det..

Så det var en måndag kväll,tanke på att ta till saxen hade funnits i mitt huvud i cirka 2dagar och det var då jag slog till.
Jag tog kontakt med min underbara ekofrissör Ruzanna,frågade om hon har några passande tider till denna vecka..och till svar kom lördag klockan två...ingen återvändo,bara att tacka jaa,eller hoppas på att hon insjuknar i något och därmed få det uppskjutet eller totalt inhiberat.

Hon blev varken sjuk och jag gav inte mej själv lov att inhibera tiden...hur skulle håret då bli,allt jag gav som direktiv var egentligen att 40cm skall bort,fria händer...go!


40minuter,35cm bort och en helt underbar frilla senare kom jag ut...lite mera modern,med en massa olika färger i håret som till topparna blir mörkare,detta utan någon färgning,gammal färg fanns kvar och blev helt perfekt,fluffigare i våningar o en sned pannlugg.

Och den egentliga orsaken till klippningen är ju för min hudsjukdom,ni som följt med mej vet att jag har psoriasis och jag är nu så trött på den att jag typ gör vad som helst..och ett luftigare hår betyder ju att psorin också kan andas och torkar kanske snabbare..allt provas,men nöjd är jag hursomhelst!!

6 november 2014

Lite mindre plast

Di flesta vet ju att plast är ju inte bra,vi får i oss en massa plast dagligen,sånt vi ser och sådant vi inte ser,hos oss har det blivit lite mer medvetande och i små skalor försöker jag nu få bort plasten från såndärna vanliga grejer,sånt man använder lite mer ofta så att säga.


 Idag fick jag hem cirtus pressen i trä,har länge sökt efter en sån och tillsist frågade jag på köksredskaps butiken om dom inte hade en sån,svaret var nej,men dom kan beställa..4,90 betalade jag för snyggingen.


Också diskborsten har blivit utbytt till en i trä och växtfibrer,denna har alltså ett huvud som går att byta ut sedan när man diskat den förra slut,praktiskt och bioavfall.


Även tandborstarna är utbytta,hittade en fantastisk tandborste av bambu och själva borsten i kålfiber,antibakteriell..kan man kräva mer?

Även plast skålar har försvunnit och keramic skålar eller skålar i glas har kommit istället,sakta men säkert..men svårt att bli helt plastfri..

5 november 2014

En stjärna till jul

Det verkar som om stjärnorna skulle vara även denna jul en favorit,iår har jag provat mej på denna underbara stjränmodell av granris.

Lite finns det ännu att förbättra men för att vara den första må jag säga att den blev riktigt nätt,donerad blev den också till systerdottern var den nu dekorerar hennes balkong.

Och inte nog med det så har jag ju några beställningar redan..så jag fick ju ta mej ut till skogen igen och ett av dom resultaten hittar ni på mitt instagram konto.



4 november 2014

Spå mej min framtid.

Att spå sin framtid är kanske inget man gör sådär ofta eller kanske inte alls,jag minns hur man i lågastadiet skrev sitt namn och någon killes namn mellan ordetloves och från det räknade man ut hur många L man hade tillsammans hur många O o.s.v och ju mer procent i slutet av räkningen desto större chans att just bli tillsammans med den,pah...så blev det ju aldrig me roligt tidsfördriv var det ju.

Jag minns hur många försökte spå via händerna i allaslags filmer,eller genom att se i dendär glaskulan eller kanske slänga in ett mynt i nån maskin där det kom ut någon random lapp med en spådom på...ja ja,det finns ju nog en hel massa.

Men idag på morgonstunden i ett café i stan,lite små trött med kaffe framför mej i en mjuk läder soffa,märkte jag ringarna som blev kvar från varje klunk när jag drack mitt kaffe,mina tankar gick bort till ett pogram i tv:n om något ställe i England där gummorna spådde via kaffekoppen hur ditt liv skulle se ut i framtiden..jag tittade i min mugg..och tyckte det ser ganska balanserat ut.


Raka linjer med jämna mellanrum,ja skulle dom gamla gummorna suttit bredvid mej skulle dom säkert kunna säga om det blir äktenskap i framtiden och hur många barn...men som tur vet jag själv svaren på dom redan så jag behövde inte såna expert råd idag..

3 november 2014

Inrednings detalj (tips)

En gammal leksak,sliten och något som fattas,dom hamnar ofta i soporna,slit och släng så som dagens melodi lyder,slit och släng,inget att ha då kanterna blivit lite nötta.

 Denna leksak i trä har varit med i några år,vilket syns,kon har tappat lite färg på nosen,hönan har sparkat gropar i fötterna och solen vet ingen mera var den finns.

Jag hade tänkt lägga denna på loppis för 50 cent,men så tänkte jag om.
Dom är ju ganska så gulliga ändå,kanske kunde dom bli en inrednings detalj istället.

 Och så blev det,nu pryder dom yngre sonens bokhylla och vill man leka med dom bondgård går det alldeles utmärkt att plocka ner dom.

Från "få djuret på rätt plats" leksak till inrednings detalj och möjlighet till nya lekar på ett huj,återvinning och en peng rikare igen..