http://www.xmasclock.com/

24 augusti 2016

Morot och zuccini biffar

Att vara kött älskare har sina för och nackdelar,en del av nackdelarna är ju hur dåligt det är för naturen(okej vi äter mycket älgkött = har vad vi behöver,inget slängs) men även det att det blir lätt köttbullar,köttgryta,kött i ugn,köttbiffar..varje vecka.

Idag såg jag att jag inte tagit ut något kött från frysen och därmed blev det andra tankar. I kylen låg ännu en del morötter,let´s go for it.



Morotsbiffar med zuccini,hemodlat såklart.

2msk havregryn som får vatten på sej så dom täks,låt dra medans du gör i orning rästen.
6-8 st finrivna morötter
en liten zuccini grovriven
2 ägg
salt och peppar
stekes i olja. 3-5 min per sida.


Vi åt våra biffar med lite kokt potatis,auraost utanpå biffaran(kan även blandas med i smeten) och en liten sås på gräddfil,friterad lök och chilisås.

Pssst..har ni märkt att det finns att ladda ner en helt underbar liten affisch på Marthas tack för maten sida.. där kan ni kolla in vilka växter som är bra att äta just i säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar