http://www.xmasclock.com/

22 maj 2017

Trädgårds dagar

Man njuter stort när det är passligt varma dagar,odlings säsong och bara trädgårdshäng dagarna i ända.

Idag blev det en eftermiddags trip till Hirvikoski norrom Pyttis,många har lovprisat stället,en liten familje trädgård mitt i vad som känns som om att ingen kan bo här..


Iallafall sex stycken stora växthus varav hälften som fanns färdiga försäljningsbara produkter i,lång rader av tomatplantor,gurkor,chilin,paprikor,kryddor och så sommar blommor förstås.


Priserna var mer än rimliga och genast då vi steg ur bilen såg vi några bekanta..så det stämmer att man kommer även "längre ifrån". Det tar lite på en halv timme att åka hit från Lovisa,platsen är inte något vidäre utskyltat,bara en skylt där det står affärsträdgård på som står i skuggan i en innerkurva mittiallt där man skall svänga in.


Vi kom ju inte tomhänta hem,det blev tre olika tomatplantor,några örter,en vattenmelons början och fyra blommor,allt under tjugo euro,tjugo...helt otroligt.

Om ni blev intresserade såhär innan avslutningsfester tycker jag verklligen ni skall ta er en sväng till Yrjölän puutarha ,piispalantie 21,vastila,där blir ni bemötta av en ung kille som tagit över trädgården efter sina föräldrar.

2 kommentarer:

  1. Aaah, ser härligt ut! Blommor och grönt i massor, raderna långa :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kunde ju ha kommit hem med lite av varje,men plånboken...suck :D

      Radera