23 juli 2017

Kantarell tider

En vecka sena iår men där kom dom imot mej,gula,fina,små,söta och garanterat goda kantarellerna.
Har blivit så förtjust i kantarell risotto så nu var det inget prat om sås eller toast eller annat kantarelligt,det hinner vi med sen..


Till en risotto för 4 personer(om du har den som förrätt,2 pers om det är middag)

5 dl kantareller
smör
en liten gullök
1 stor vitlöksklyfta
4 dl risottoris
2 dl vitvin(gärna semi torr eller torr)
1msk färsk timjan
1 liter grönsaksbuljong
havssalt och peppar
1-1,5dl parmesanost
skvätt grädde

stek kantarellerna i smör med lök och vitlök,tillsätt riset och börja ös ner lite av grönsaksbuljongen i taget,rör om hela tiden,när riset är mätt har troligen hela buljongen tagit slut,häll i vinet,salta peppra och i med en skvätt grädde för ännu lite extra krämighet. Riven parmesan,kör i med nästan allt men lämna lite ifall nån vill pudra på lite extra. I med dom finhackade örterna och NAMM! serveras genast med vitt vin i glaset och brinnande ljus på bordet.

6 kommentarer:

  1. Hoppas många hittar det här receptet!
    Jag är inte så där jätteförtjust i svamp, men för många är det ju skogens guld!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är alltid en väntan..när kommer första kantarellen😛

      Radera
  2. Jag kan nästan inget om sånt :-) Trodde att svamparna kommer först på hösten, men de finns ju redan nu! Hahaa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svamp finns egentligen från vår till just efter första frosten😊

      Radera
  3. Alltid lär man sig nåt nytt, också i den här åldern :-D

    SvaraRadera