http://www.xmasclock.com/

15 februari 2017

Äntligen en kryssning.

Men hon var ju just till Tallinn: tänker ni,-Jo det stämmer..men en kryssning är nog ingen kryssning innan du drar iväg mot Stockholm.
Det börjar bli några år sen senast och vi har alltid planerat att åka innan jul,för att uppleva skansen vid jul och alla andra lite mer juliga saker.

Vi beställde resan så vi skulle få uppleva julen,men såklart blev boysen sjuka så vi hamnade flytta bokningen och tog den till veckan innan skidlovet.


Denna gång blev det Silja Line,då boysen ännu inte åkat den,symphony rättare sagt,lite synd att det blev den båten då vi har bekanta som jobbar på systerfartyget men..


Från hytten såg vi rigtigt bra en av kvällens shower,duktiga skuttande dansare :)

Vi åt gott,vilket det inte blev bilder på,men senare avnjöt vi alla en drink i egen smak uppe i för-baren antlantis.


Vi såg även uppvärmingen inför midnatts-showen,boysen var mycket imponerade och tyckte det var roligt. och det gjorde nog vi föräldrar också,svängigt och bra.


På mårgonen efter en halv trög natt verkade det som om ingen annan heller var morgon pigg,ganska så tomt på promenaden.

Halv mulet till sol i stockholm,boysen påpekade om det fattiga snöläget men hittade sedan "lite" snö i Barkarby.



Barkarby köpcenter och kvalitéts outlet,trevligt ställe,mysigt med små hus,lite sådär gammaldags känlsa,något för vår stad i framtiden?


Efter seriös shopping,men ändå tid kvar drog vi ett varv ut till Lidingö,tittade på vackra hus(som även dem finns i minnet,inte i kameran),Fästmannens första Lidingö trip avklarard. Bilden tagen ifrån Lidingö bron,om man tittar noga ser man färjan vi åkte med nästan i mitten av bilden.


Hemfärd och fira 12år tillsammans(infaller denna månad),då tar man skumppa!


Och DÅ äter man gott,vår absoluta favorit mat,skaldjur,en tallrik fylld av skaldjur.


Här fanns det mesta och lite till: Hummer,räkor, rökta räkor,marinerade jätteräor,, räkor, kungsräkor,ostron,krabba,havskräfta,flodkräfta,kammussla,blåmussla,marinerad grönmussla,limeaioli och rhode island dressing.

Nytt för mej var ostronen och havskräftan,ostronen var inte något så extra dock,lite svårt att få jäkeln i mun,men..smakade mest saltvatten,havskräftan däremot var jättegod och kommer att finnas på hembordet i framtiden.


Barnen betedde sej suveränt under maten och blev belönade med lekrummet,samt en ny drink uppe i baren och en shoppingrunda på båten,vi hade en hel del kronor hemma som kommer blöi gamla i sommar så dom fick köpa runt,det blev lite godis och någon lego och skojleksaker.


Mariehamn,ute på däck,en tradition för min del...hade redan klätt mej bekvämt i hytten när färstmannen säger nu ska vi ut å se när vi kommer in till marieheman..vet inte om jag frös p.g.a trötthet eller för att det var svalt ute..

Och sist,detaljer,vad är det med dessa kranar,jag tycker dom är så otroligt fina,som en blomma.


5 februari 2017

Utedag på isen

 Spännande saker kan upplevas för tillfället ute på isen i vår stad,Där finns iskarusell och skängkälke uppriggat och glädjen är stor,av något så enkelt.
Här finns även en video av Loviisan sanomat ifall min egna video inte vill funkka.


Några gubbar hade på lördasg förmiddan sågat en stor stor cirkel i isen och sedan riggat fast en aktersnurra i den,många hade under lördagen varit nere vid stranden och åkt runt men vi kom först på söndagen och till vår glädje såg vi att där fanns fotfarande möjligheten att åka runt men med egen kraft,bara att ta i och börja röra på flaket.


Bredvid iskarusellen finns slängkälken,alltså,gud så roligt,stort tack till dessa underbara människor som förgyller andras dagar med något så underhållande från gången tid.
Här är det inget tal om att se på klockan,det går flere timmar förbi utan problem.



Om ni rör er i Lovisa trakten,klä er varmt och ta en sväng ut på isen vid skeppsbron och låt er ha roligt,tillsammans.Rekomenderas!

Väl hemma så hör väl inget annat till än varm kakao vid brasan,ikväll blev den smaksatt med appelsin,gott!


Varm kakao med appelsinsmak för 3-4 pers:

halv deciliter vatten
5 dl mjölk
3 rejäla matskedar ögonkakao
1 msk socker
två remsor skal av appelsin(skalade med t.ex. potatisskalare)

Häll vattnet i en kastrull,tillsätt kakaon och sockret,vispa om tills allt är slätt,tillsätt mjölken samt två remsor skal av appelsin,låt värmas till kokpungten,ta bort appelsinskalen och servera i muggar gärna med en klick vispgrädde.